Alle kender det. Man er på restaurant, og man har bestilt én ting, men de andre ved bordet bestiller noget andet, og det kunne man faktisk også godt tænke sig at smage. Og det kan man selvfølgelig med god grund. For det er altid lækkert med forskellige smagsoplevelser og forskellige smagsnuancer. Men en måde, som man kan få lov til at få den helt store smagsoplevelse ved et måltid, er ved at få lov til at smage en masse forskellige små ting med forskellige smagsnuancer i form af tapas.
Tapas er et spansk begreb, og i sin oprindelige form dækker det over små spanske retter. Men moderne versioner tillader blot fantasien at sætte grænser for sammensætningen af mad i en tapas.

Forskellige menuer

Der er uendeligt med kombinationer i en tapas menu. Faktisk er det den perfekte menu, hvis du er ubeslutsom, og samtidig er det også den perfekte menu, hvis du faktisk er beslutsom, og bare gerne ved at du vil have nogle forskellige retter. En Tapas menu kan være sammensat ud fra årstidens lækre retter i alle mulige former og afskygninger, men de kan også være sammensat ud fra forskellige nationale retter eller ud fra forskellige smagsoplevelser. Faktisk er det fuldstændig frit, hvordan det kan spises og sammensættes. Det allervigtigste er bare at huske på, at der skal da nogle retter til, da de er noget mindre end normale hovedretter. Samtidig er det også ultravigtigt at huske, at man altid skal sørge for at hygge sig med dem, man spiser sammen med. For det er det, der er hele formålet med at spise tapas. At man deler maden med dem, man spiser med, og så hygger man sig over maden. Måske med et glas vin eller en øl til, og måske skal der saft eller sodavand til. Det er helt efter ens humør, og ud fra hvilken slags mad ens tapas består af. Alt er muligt. Det skal jo bare smage godt.